House of Inner Strenght (HIS) voor mannelijke slachtoffers van seksuele uitbuiting
Lumens
 Zonder verwijzing 
Locatie
Eindhoven

Lumens

Met elkaar bouwen we aan een sociaal veerkrachtige samenleving. Samen met partners in onderwijs, bedrijfsleven, gemeenten, zorg en het sociale domein zorgen wij ervoor voor dat iedereen in Eindhoven en haar 21 regiogemeenten mee kan doen.

Bedrijfsprofiel

House of Inner Strenght (HIS) voor mannelijke slachtoffers van seksuele uitbuiting

Uitgebreide omschrijving

House of Inner Strength (HIS) is een veilige plek waar mannelijke slachtoffers van seksuele uitbuiting vanuit het hele land terecht kunnen en geholpen kunnen worden. Het HIS staat open voor jongens/mannen die gedwongen in de prostitutie terecht zijn gekomen, maar ook voor diegenen die vrijwillig als prostitué werken. Mannelijke slachtoffers van zedenmisdrijven kunnen ook bij HIS terecht.

Als jij er aan toe bent begeleidt Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie (EMP) van Lumens je naar de juiste vorm van hulp. Erkenning en herkenning van staan hierbij centraal. Met HIS bieden we je (weer) zingeving, dagbesteding, het opdoen van positieve ervaringen en kennis en helpen we je op weg richting school en/of werk, om weer mee te kunnen doen.

Dit doen we samen
Hulp en ondersteuning doen we op maat van jouw behoefte met lokale partners in zorg en veiligheid. Deskundige en betrouwbare partners bieden je hulp op maat zoals gesprekken met de GGD arts, soa testen en HIV- testen. Er is een rechercheur aanwezig van het AVIM (team politie mensenhandel) om eerste gesprekken te voeren: laagdrempelig, informatief en op strafrecht gericht. Vluchtelingen in de Knel is er ook voor eventuele juridische ondersteuning. Er zijn medewerkers van het Leger des Heils aanwezig om, indien je wilt uitstappen, je te helpen bij deze uitstap. Neos biedt trainingen aan ervaringsdeskundigen (misschien wil jij dit wel?) en hulp aan jongeren die dak- en of thuisloos zijn geworden.
Het FAQ (inloop bij Dynamo) is ook aanwezig voor gesprekken en hulp. En wij zijn continu aanwezig voor het eerste contact en voor de intakes.

Bieden van alternatieven
HIS helpt jongens en mannen die uit willen stappen naar een passende alternatieve invulling met school, werk en/of vrijetijdsbesteding en is daarom ook gekoppeld aan Dynamo Jeugdwerk. Daarnaast kun je in gesprek met ervaringsdeskundigen, andere (vermoedelijke) slachtoffers en kun je douchen, eten en drinken.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Locatie en openingstijden
HIS vind je op een veilige plek in Dynamo in Eindhoven. Openingstijden zullen flexibel worden aangepast naar de wens en behoefte, maar voorlopig zijn we open op dinsdag en donderdag van 13.00 uur tot 19.00 uur. Je vindt ons aan het Catharinaplein 21 in het centrum van Eindhoven. Gewoon binnenlopen.
Daarnaast kun je (anoniem) chatten met de medewerkers via

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

 Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
Zonder verwijzing
Productcode
Vestigingen
  • Lumens Eindhoven - Hoofdkantoor Beemdstraat 29, 5653MA Eindhoven
  • Lumens Eindhoven - Dynamo Catharinaplein 21, 5611DE Eindhoven
  • 0 meer...
  • 0 minder...
Leefdomeinen Werk en re-integratie, Lichamelijke gezondheid, Verslaving en Geestelijke gezondheid
Leeftijd 0 tot 18 jaar, 18 tot 27 jaar en 28 tot 65 jaar
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie, Thuis/ambulant en Online hulp/voorlichting

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locaties:
Eindhoven 
 Hoofdvestiging
Lumens Eindhoven - Hoofdkantoor
Beemdstraat 29, 5653MA Eindhoven
Bereikbaar: werkdagen
Eindhoven 
 Nevenvestiging
Lumens Eindhoven - Dynamo
Catharinaplein 21, 5611DE Eindhoven
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: